Tájékoztatás

Tájékoztatás

 A magánrendelés kizárólag előjegyzés alapján működik, sürgős illetve sürgősnek ítélt esetek diagnosztikája illetve ellátása a megfelelő ellátó helyeken történik (házi orvosi ügyelet, ter. ill. sürgősségi betegellátó osztályok)

 

Előjegyzéskor kérem vegye figyelembe a következőket:

 

Labor- és ultrahang vizsgálatot továbbá gyermekendokrinológiai és nőgyógyászati szakvizsgálatot a rendelés keretében nem végzünk.

Kérem csak 16 éven felüli, tehát már felnőtt ellátásban is vizsgálható betegek jelentkezzenek!

 

Magánrendelésem során jelenleg kizárólag belgyógyászati és endokrinolólógiai fizikális vizsgálatra és konzultációra van lehetőség. A konzultáció magába foglalja az eddigi kórelőzmény teljes körű alapos megismerését és rögzítését, a labor- és képalkotó eredmények, eltérések megbeszélését és ezek ismeretében a megfelelő további diagnosztikai és terápiás terv meghozatalát.

 

 

Kérem minden kedves páciensemtől, hogy időpontkérés előtt figyelemmel olvassa el az alábbiakat:

 

  1. Pajzsmirigy működés eltérés gyanújakor:

Lehetőleg friss labor- és pajzsmirigy ultrahang vizsgálati eredményekkel jelentkezzen!

 

Amennyiben tünetet vél felfedezni magán és ezzel kapcsolatosan szeretne konzultálni, úgy első körben célszerű laborvizsgálattal pajzsmirigyfunkciót nézni, szűrésként TSH elvégzése is elegendő szokott lenni, de teljes pajzsmirigy labordiagnosztikára is van lehetőség a megfelelő magánlaborokban. Emellett a pajzsmirigy ultrahang vizsgálata is gyakran elengedhetetlen. Ha az elvégzett vizsgálatok eltérést nem igazoltak, úgy konzultációra legtöbb esetben nincs szükség.

 

  1. Nyaki panaszok (nyaki duzzanat, tapintható csomó, gombócérzés, nyelési nehezítettség, torokfájdalom):

A pajzsmirigy eredet pontos megállapításához ultrahang vizsgálat szükséges, így ilyen jellegű tünetekkor először nyaki ultrahang történjen és lelettel, pajzsmirigy eltérés esetén érdemes engem felkeresni.

 

  1. Ismert pajzsmirigybetegség miatt kezelt páciens kontroll vizsgálata és rendelésem keretében gondozásba vétele:

Első alkalommal friss, három hónapnál nem régebbi pajzsmirigyfunkció labor (TSH, fT3, fT4) eredmény szükséges.

 

  1. Belgyógyászat/endokrinológia tárgykörébe tartózó egyéb betegségek kezelésére és beteggondozásra továbbra is van lehetőség: elhízás, PCOS, inzulinrezisztencia, magas vérnyomás, cukorbetegség, hypophysis, mellékvese betegségei, mellékpajzsmirigy stb.

 

Online időpontkérés

A rendelésemre való gyorsabb és hatékonyabb időpont előjegyzés érdekében 2019. júliustól online időpont foglalásra is van lehetőség. Ez Önnek a legkényelmesebb megoldás, kevesebb időbe telik, mint engem telefonon felhívni, valamint így adott a szabad választás lehetősége. 

Első konzultációhoz (új beteg) kérem, hogy 30 perc (azaz 2×15 perc) időintervallumot foglaljon!

Amennyiben kontrollra jelentkezik úgy (1x) 15 perc foglalása szükséges!

Kérem, hogy új betegként (1x) 15 percre ne foglaljon, mert a biztonságos és alapos szakrendeléshez eddig számomra nem ismert páciens esetén 30 perc szükséges!  

A foglalást követően 1-2 percen belül fog kapni egy megerősítő email-t a megadott adatokkal, foglalása csak ezzel érvényes! Amennyiben nem kap email-t, úgy foglalási hiba történt, ebben az esetben új időpontfoglalás szükséges. 

Az foglaláskor meg kell adni értelemszerűen a kért adatokat valamint az “egyéb megjegyzések” rovatba röviden, hogy milyen problémával, kérdéssel fordul hozzám. Ezt mindenképpen töltse ki!

pl.:

  • ultrahang vizsgálaton pajzsmirigy göböt írtak le
  • laborvizsgálat során pajzsmirigy eltérés igazolódott
  • vagy kontroll vizsgálat

Kérem, amennyiben biztosan nem tud megjelenni, az időpontot legyen kedves lemondani! Így helyet tud biztosítani más időpontra váró pácienseknek.

IDŐPONT LEMONDÁSA: A megerősítő email-re válasz emailként: “a foglalásomat szeretném lemondani”!

Az átlátható tervezhetőség, a nagy várólista kialakulás és ezzel a lemondások és a közbejött váratlan események esélyének csökkentése miatt időpont foglalásra csak egy hónappal előre van lehetőség. Az új időpontok általában minden hónap 10-12. napján fognak felkerülni. Ezzel kapcsolatosan megértésüket kérem.