Távszakvélemény

 

 

„Orvosi távszakvélemény” kérése és küldése csak kontroll betegek számára 

 

 

Bizonyos esetekben csak egy vagy néhány eldöntendő kérdést kell a lelet(ek) alapján megválaszolni. Ilyenkor a személyes konzultációra nem minden esetben van szükség, ha előzetesen volt személyes találkozásunk.

Praxisomban a leggyakoribb ilyen helyzet például egy elkészülő pajzsmirigyfunkciós lelet (sTSH, fT4) alapján a thyroxin hormon pótlásának megváltoztatása, vagy pajzsmirigy UH kontroll véleményezése, de néhány egyéb szituáció is többször elő szokott fordulni.

Ilyen esetekben 8000 Ft térítés ellenében, (mely magába foglalja az esetleges e-recept felírás díját is) a számla beteghez történő utólagos eljuttatásával elektronikusan küldök, illetve postázok rövid szakvéleményt, de csak szigorúan meghatározott feltételek teljesülése esetén, melyek a következők:

 

  • A beteget személyesen ismerem, így volt módom őt és leleteit, illetve az orvosi döntéshez szükséges információt megismerni, és a tőlem kapott írott leletén ezeket rögzíteni.

 

  • A betegtől a konzultáció során megbeszélt idővel a konzultációt követően megkapom a szükséges információt a grigerendokrin@gmail.com email címre:

 

    1. A véleményezendő lelet(ek)
    2. A személyes konzultációkor a Magánrendelésen tőlem kapott (kék) vagy Rendelő Intézetben kapott ambuláns lap másolata fotózva vagy scannelve
    3. Az 11991119-82318693 számlaszámra történt 8000 Ft-os ‘táv-konzultációs díj’ befizetését, átutalását igazoló banki visszaigazolás vagy másolata.
    4. A számla kiállításához szükséges adatok (amennyiben más/cég nevére kéri)

 

A nekem megküldött leletekre nincs mindig módom azonnal válaszolni. A „távvéleményezést” 2-3 napos határidővel vállalom, de igyekszem ennél hamarabb választ küldeni.

 

Váratlan lelet: Ha a lelet váratlanul mégis olyan eltérést mutat, mely személyes orvosi konzultációt igényel, ezt a szakvéleményben megírom. Ilyen esetben a táv-konzultációs díj a későbbi személyes konzultáció díjából levonásra kerül vagy igény szerint visszautalom.

 

NEM véleményezek olyan leletet, melyet általam személyesen nem ismert beteg küld. Ezzel kapcsolatban megértésüket köszönöm. Ugyanakkor kérem is, hogy ilyen leleteket ne küldjenek, mert azokra nem fogok reagálni. Szintén ne történjen átutalás a fenti feltételek teljesülése nélkül, mert a részletezett szakmai okok miatt biztosan nem küldök szakvéleményt, az összeg visszajuttatását viszont nem tudom garantálni.